понеділок, 25 травня 2015 р.

Герої не вмирають

23 травня Україна відзначає День Героїв – день пам’яті українців, які присвятили своє життя служінню Україні.
День Героїв – це свято величі духу українських вояків – борців за волю України. Цей день є символом незборимості Української нації.  Напередодні   свята  в районній бібліотеці  для учнів 10-х класів Андрушівської ЗОШ №1 проведено урок-реквієм «Герої не вмирають».

На святі ми вшанували всіх представників славетного лицарського роду, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах пульсує гаряча кров і дух героїв.
В історії нашої держави є багато трагічних сторінок, котрі символізують прагнення нації до незалежності – Запорізьке козацтво, Коліївщина, Січові Стрільці, Крути, Базар, Друга світова війна, Афганістан, Небесна Сотня, АТО.
Про події Другої світової війни присутнім розповів учасник  Другої світової війни  Мосійчук Михайло Васильович, про трагізм участі наших земляків в афганській війні – Ткачук Сергій Євгенович, а про боротьбу за територіальну цілісність і незалежність України – учасник антитерористичної операції – Берладин Роман Петрович.
Тим, хто в боротьбі за волю не дожив до сьогоднішнього дня були присвячені поезії та пісні, які звучали у виконанні аматорів РБК та учнів міської школи №1.
Хвилиною мовчання вшановано пам'ять відважних синів українського народу, які загинули за незалежність нашої держави..

Свято Героїв потрібно, щоби на вчинках героїв, які захищали свій край, боронили і сьогодні боронять Україну, виховувалися нові покоління захисників Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар