четвер, 5 травня 2016 р.

                                                  Проект 
            "Історія Андрушівки через культуру"
  
Що залишимо ми своїм нащадкам? Які цінності у спадщину прийдешнім поколінням? Над цим питанням так чи інакше замислюється, мабуть, кожний. Нашого сучасника потрібно озброїти знаннями. Але для того, щоб відчути себе особистістю, побачити свій початок у духовному досвіді попередніх поколінь, своє продовження у майбутніх поколіннях, відчути свою відповідальність за те, що відбувається навколо, необхідно знати історію «малої Батьківщини», як ми часто величаємо свій рідний край, де з’явились на світ.

     Наш видатний земляк Максим Тадейович Рильський писав: «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не гідний пошани».
     Тож не випадково, працівниками Андрушівської районної бібліотеки Глушко М.В., Чернишовою І.В., Люх О.Ю. було започатковано проект «Історія Андрушівки через культуру», який проводиться кожного четверга в міських школах. Основною метою даного проекту є: ознайомлення  молоді з історичним минулим та сьогоденням нашого краю, його звичаями та традиціями.
     Так, 18 квітня в Андрушівській ЗОШ №1 було проведено краєзнавчу годину: «Андрушівщина: сторінки історії», під час якої діти дізналися про загальні відомості історичного минулого Андрушівщини, про символіку нашого району та міста,  а завдяки бібліографічному огляду літератури «З історії рідного краю» познайомилися з краєзнавчими матеріалами.



     Надалі, ми плануємо регулярно проводити подібні заходи, щоб знайомити молодь з різними цікавинками нашого краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар