пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

«Єднання країни через культуру»

6 листопада в рамках проекту «Бібліотека як міст культурної інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеву громаду» Андрушівська районна бібліотека провела вечір-зустріч «Єднання країни через культуру». На зустріч завітали голова районної державної адміністрації Дудар О.М., голова районної ради Костик В.В., а також керівники організацій і установ, які опікуються проблемами внутрішньо переміщених осіб. Також на зустріч прибули представники проекту: голова Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Паритет» Тарасенко Н.Л. та головний бібліотекар обласної наукової бібліотеки ім.. О.Ольжича Козаченко Г.Г.


Ведуча зібрання представила присутнім родину Буркових – Олександра, Юлію та їх шестирічного сина Діму, які в серпні 2014 року виїхали з Макіївки Донецької області й поселилися в Андрушівці. Нині Олександр працює в районному будинку культури, а Юлія – в Андрушівській гімназії. Вони подарували присутнім пісню «Боже, Україну збережи».



Нелегка доля для родини Грезіних – Тетяни та Євгенія, які разом з дітьми – Данилком і Улянкою, приїхали в Андрушівку з Луганська. Влітку 2014 року разом з сином Мишком та донькою Полінкою виїхала з палаючого Донецька Ольга Сидорова. Нині вони мешкають в Андрушівці.  Діти швидко знайшли собі нових друзів як місцевій гімназії, так і у фольклорному дитячому колективі районного будинку культури «Зернятко», з яким вони на святі виконали пісню.



У травні 2014 року з м. Харцизьк на Донеччині приїхала в Андрушівку родина Якубовських. Через Інтернет-мережу Тетяна Якубовська познайомилась з луганською поетесою Валентиною Жердєвою, яка нині мешкає в Луцьку, і прочитала присутнім її вірш «Война на Донбассе».
З Донецької області в с. Нехворощ приїхали Микола та Юлія Леонови із сином Олексієм, в с. Зарубинці поселилися Наталія Щербакова із сином Сергієм, а в Старій Котельні з червня 2014 року живуть Наталія Курило з чоловіком Сергієм та сином Єгором, які приїхали сюди з-під Слов’янська на Донеччині. Це далеко не всі родини, які знайшли притулок на Андрушівщині, котрих прийняли міська, селищна та сільські громади.
З найтеплішими словами до присутніх звернулися голова районної організації Товариства Червоного Хреста Волотівська І.В., місцеві поети Хромченко О.О., Шишкова І. В., юна поетеса Аня  Зіненко, подарували пісні зразковий дитячий колектив «Зернятко», вокальний ансамбль, чоловічий квартет районного будинку культури та інші.


Кожному з нас хочеться знайти найтепліші слова, щоб ними зігріти зранені душі внутрішньо переміщених осіб, яких ми прийняли в нашу андрусівську родину.

На довгу і добру згадку про зустріч Андрушівська районна бібліотека подарувала кожній родині вишитий рушник та пригостила смачним короваєм, символом єднання, злагоди й гостинності.



Немає коментарів:

Дописати коментар