неділю, 29 листопада 2015 р.

«Ми маємо пам’ятати …»

                                    «Ми маємо пам’ятати …»
Тільки той народ, який на вівтар боротьби за свою волю і державну незалежність приніс у жертву життя найкращих своїх синів, цвіт нації, достойний бути вільним! І тільки той народ, який пам’ятає про ці жертви, який шанує свої могили, здатний відроджуватися знову і знову, підніматися на боротьбу, заявляти про своє природне право жити вільно!


     Такою доленосною подією в Україні на початку ХХІ століття стала Революція Гідності, що відбулася з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликана відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу.
    Саме 21 листопада щороку згідно з указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року  відзначається День Гідності та Свободи.
     В переддень цієї сумнозвісної дати в історії нашої України  для учнів 11-Б та 7-А класів Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ступенів бібліографом районної бібліотеки  Люх О.Ю. було проведено інформаційну годину «Допоки в грудях б’ється серце...», а бібліотекарем абонементу обслуговування 5-9 класів Чернишовою І. В. –  бібліографічний огляд літератури «Революція Гідності: ми маємо пам'ятати», завдяки якому діти змогли дізнатися про учасників Революції Гідності, які віддали найцінніше – своє життя заради того, аби Україна та всі ми встали з колін. Герої цих книг – звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні – заробітчани, науковці, підприємці, вчителі ... , яких об’єднав Майдан, зробив побратимами та воїнами-світла.

     

















 В героїчну боротьбу українського народу за державну незалежність вписано ще одну трагічну сторінку, що сталася 21 листопада 1921 року: розстріл кінною дивізією Григорія Котовського 359 полонених українських солдатів армії УНР в селі Базар Народицького району Житомирської області. Про це розповіла бібліотекар юнацької кафедри
Глушко М. В. під час історичної години «І слава їх – встає не вмерши».






Немає коментарів:

Дописати коментар