четвер, 15 жовтня 2015 р.


«Тобі, Україно, на вірність присягаю»

                                                          


     14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, відзначається День українського козацтва. Саме в цей день Президент України   встановив нове державне свято – 
День захисника України, яке поєднало давнину і сьогодення.

    12 жовтня в районній бібліотеці було проведено урок патріотизму , який   присвятили  всім представникам славетного лицарського роду, гідним нащадкам великих прадідів, у чиїх жилах пульсує гаряча кров і дух захисників, засвідчити свою повагу всім, хто носить військову форму і відзначити свято День Захисника України.  Таке рішення прийняте в державі  з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. День, який  раніше був одним із найголовніших свят запорізьких козаків, стане одним із головних свят у календарі нової України. »
   Присутні на святі учні 10 – 11 класів Андрушівської ЗОШ №1 та їх вчителі поринули в історичний екскурс славетними сторінками нашої історії – від козаків до сьогодення. На свято було запрошено працівників Андрушівського військомату   О.М. Петровича, В.О. Чужинова, В.В. Колосенка, які не тільки привітали глядачів із святом, а розповіли про свою роботу, розтлумачили обов’язки юнаків призивного віку, що основна їхня мета –бути вірними захисниками  Вітчизни.  Віталій Вікторович Колосенко розповів про   як він із своїми побратимами захищав цілісність нашої України в зоні АТО.  Серед запрошених гостей на свято – Валентина Василівна Сіра, яка очолює волонтерський осередок в нашому районі. Валентина Василівна розповіла про важливість волонтерського руху, про ту допомогу,  яку волонтери надають нашій армії та соціально незахищеним жителям нашого району.

  Учні школи були не тільки глядачами а й активними учасниками заходу. Вірші, пісні в їхньому виконанні не залишили байдужими нікого в залі. Захисники наші, хай береже Вас Свята Покрова. Хай вікова козацька мудрість примножить вашу міць і звитягу. Хай передається вам воля й геройство старших поколінь. Хай українське суспільство буде вашим надійним тилом і шанує своїх героїв. Хай триває козацький рід і всі захисники України. Миру всім нам!

Немає коментарів:

Дописати коментар