четвер, 19 березня 2015 р.



 Казкарка з поетичним серцем


13 березня в Андрушівській бібліотеці для дітей відбулася зустріч з цікавою людиною, гарною поетесою Житомирщини, яка пише для малят, Марією Антонівною Пономаренко.




Учні 2-а класу (Пилипчук Л.С.) Андрушівської гімназії читали віршики авторки, які навчають діток любити рідну Батьківщину, дбайливо ставитись до природи, змалечку працювати, поважати і любити свою родину; ставили міні-виставу «Зайчатко й капустина»; відповідали на загадки і лічилки. На свято були запрошені учні 1-а класу (Максимчук С.В.) та 2 класу (Пташник Н.Б.) Андрушівської ЗОШ №1.




Марія Антонівна читала дітям віршики, розповідала казочки, відповідала на їхні запитання. Діти з цікавістю слухали розповідь письменниці та придбали її книжечки «Жовте сонечко городу», «У Ганнусі справ багато», «На підвіконні сад цвіте».


Марія Пономаренко подарувала Україні чотири авторські читанки – «Подарунок», «Жайвір», «Усміхнений сонях», «Сонячна країна», в яких є і абетки, і загадки, лічилки і мирилки, віршики про всяк випадок, казочки, міні-вистави. На згадку про зустріч з маленькими андрушівчанами авторка подарувала дитячій бібліотеці свою читанку «Сонячна країна – моя Україна».



Поезія Марії Антонівни для малечі – промінчик добра, ніжності, любові. У її казках цікаві сюжети, захоплюючі образи і найголовніше – добро зажди перемагає зло.


Дорогі діти! Читайте, слухайте, співайте, вчіть і запам’ятовуйте твори письменниці, адже її тепле, ніжне, материнське слово звернене до Вас.     




Немає коментарів:

Дописати коментар