вівторок, 10 лютого 2015 р.

Творець казкових див

                             Саме тому,що дитинство моє перервала  війна і довелося зазнати чимало гірки  недитячих переживань, рано  подорослішати, мені захотілося писати  для дітей - повернутися у дитинство і       догратися,досміятися, пофантазувати разом з юними читачами.                                                                              В.Нестайко


Нещодавно великому дитячому письменнику, нашому земляку, В. Нестайку , виповнилося 85 років. Свій п'ятдесятип'ятерічний шлях він засвідчив виданням більше 30 книжок оповідань, казок, повістей і п'єс.


В Андрушівській районній бібліотеці для дітей було проведено літературну візитку " Чарівник із країни Сонячних зайчиків" на захід було запрошено учнів 4-А класу Андрушівської ЗОШ №1(кл.керівник Говорадло І.Б.). В бібліотеці було оформлено книжкову виставку " Творець казкових див" . Бібліотекар Мігунова О.В. розповіла дітям про життєвий і творчий шлях видатного сучасного письменника і казкаря, а Чернишова І.В. провела конкурс-змагання " Цікавий світ оповідань В.Нестайка" по книзі " Дивовижні пригоди в лісовій школі " . Діти змагалися у двох командах " Сонечко " і " Бджілка ".



Під час проведення конкурсу всі учасники проявили активність, кмітливість, ерудицію, показали гарні знання і довели, що уважно читали твори В.Нестайка.
 Переможцем стала найрозумніша і найспритніша команда " Сонечко " . Команда-переможець нагороджена дипломом за найкращі знання  казкових творів письменника, команда-учасник -грамотою. 

Письменник прожив довге і плідне життя. Він жив серед друзів-героїв своїх книжок. Своїми веселими, дотепними, мудрими казками й повістями веселить і повчає не одне покоління. За його плечима десь під сотню видани книжок, ціла авторська бібліотека.
Ми сподіваємось, що у наши юних читачів ніколи не закінчиться любов до книги, до творів В.Нестайка, особливо до казок, що герої Нестайка стануть добрими друзями для всі дітей України.


Немає коментарів:

Дописати коментар