четвер, 26 січня 2017 р.

У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, згідно якої 27 січня увесь світ відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. 
26 січня працівниками районної бібліотеки була проведена година пам'яті "Голокост - трагедія ХХ ст." в Андрушівській ЗОШ №1, для учнів 8-9 класів.




Нам сьогодні важко уявити душевний стан тисяч людей, раптово оголошених поза законом і позбавлених будь-яких людських прав. Але ми намагаємося донести до сучасної молоді інформацію про масові звірства фашистів у нашому місті. Тому учням, була надана інформація історичних фахтів, які увійшли в історію, як трагедія ХХ ст.



Діти мали змогу оглянути  книжкову виставку "Голокост: злочин проти людства",  переглянути  фотопрезентацію  місць поховання євреїв в Андрушівському районі та документальний фільм "Голокост".






Бібліотекарі намагалися  сприяти поглибленню знань учнів з проблемних тем вітчизняної історії, виховувати почуття гуманності та сприяти формуванню толерантності у міжнаціональних відносинах.
Голокост - це жах, біль, смерть. Він не повинен повторитися. Але пам'ять про мільйони невинно загублених людей житиме завжди..

Немає коментарів:

Дописати коментар