пʼятницю, 10 червня 2016 р.

«Мистецький червень»

     5 червня в м. Житомирі розпочало роботу традиційне щорічне обласне свято  декоративно-прикладного мистецтва «Мистецький червень».
     Виставки народних умільців кількох районів області прикрасили Новий Бульвар. Вироби майстрів Андрушівського району зачарували погляди відвідувачів довершеністю і справжньою майстерністю.
     Вишуканість форм, спокій в кольорах скульптури С.О. Когута,  –  і шаленство фарб та композицій картин із солоного тіста бібліотекаря с. Гальчин В.Г. Кравчук.


Поряд – народні ляльки та гармонія елементів, незвична випуклість стрічкової вишивки на сумках М.П. Ісмаілової, а також ніжні, витончені мережені вироби В.Ф. Рожко. Як завжди в центрі уваги ляльки-мотанки, вишиванки та рушники директора районної бібліотеки Н.В. Шпаківської.


     Картини Л.М. Роскопінського зупиняють, змушують замислюватися і несуть красу в душі. Митець також вперше представив виставку виробів різьби по дереву, якою засвідчив ще одну грань свого таланту.
     Всі народні умільці Андрушівщини, представлені в цьому році на виставці декоративно-прикладного мистецтва, носять звання «Майстер народної творчості» і вони його з честю підтвердили.


Немає коментарів:

Дописати коментар