пʼятницю, 10 червня 2016 р.

«Шляхи посилення взаємодії сільських бібліотек,
органів самоврядування та навчального закладу»


      Дуже подобаються мені наші бібліотечні виїзні семінари: саме проведення і процес підготовки, коли ми, працівники районної бібліотеки, відвідуємо сільську бібліотеку, щоб допомогти на місці, підказати, як краще оформити інтер’єр і таке інше.  Обов’язково спілкуємося з сільським головою, так як від підтримки місцевої влади багато в чому залежить успіх роботи бібліотек на селі. 
Завжди під час таких відряджень доводиться спілкуватися з місцевими мешканцями. Особисто я під час подібних розмов чула лише схвальні відгуки про наших бібліотекарів і те, що бібліотеки потрібні на селі.
Це приємно.

     В одній з таких перлинок Андрушівщини, селі Степок, відбувся семінар-практикум на тему «Шляхи посилення взаємодії сільських бібліотек, органів самоврядування  та навчального закладу» . Тема, на мій погляд, дуже цікава і актуальна, так як ці взаємовідносини – база якісної роботи бібліотечної установи на селі.
     Бібліотекар Леся Дмитрівна Ліщенко познайомила гостей зі своєю установою, розповіла про свою роботу, співпрацю з сільською радою та школою.
     Сільський голова, Кулик Л.Б. розповіла про історію села, його сьогоднішнє життя.

                        

     Зі вступним словом виступила директор РБ Н.В. Шпаківська.

                                               

     Консультації надавали працівники РБ: «Бібліотека і влада: грані співпраці. Роль бібліотек у розвитку самосвідомості та правової культури населення» – методист Шуйська Л.Д.; «Бібліотека на допомогу класному керівникові та вчителям- предметникам: партнерство в учбовому процесі» –  бібліотекар РДБ Чернишова І.В.; бібліографічний огляд «Літературний календар літа» – бібліограф Люх О.Ю. 

                

     Досвідом роботи з колегами ділилися бібліотекарі сіл Нехворощ, Ст. Котельня, Павелки та Івниця.

             
     Як завжди під час таких семінарів, в рубриці «Майстер-клас», відбувся показовий масовий захід – подорож в історію «Українкою я народилася», 

     

                      

                                                      

який бібліотекар с. Степок підготувала і провела із старшокласниками місцевої школи.
                                                                                      Бібліотекар дитячої РБ

Немає коментарів:

Дописати коментар