вівторок, 15 грудня 2015 р.

Той,  хто не коїть несправедливості –шанований. Але більш, ніж вдвічі, вартий пошани той, хто і іншим не дозволяє коїти несправедливість.
                                                                              Платон

   Щороку 10 грудня відзначається День прав людини. Дата ця була обрана на честь прийняття і проголошення Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року Загальної декларації прав людини, що стала першим світовим документом, що сформував положення про права людини.
     У цей Міжнародний день прав людини на допомогу районній комплексній програмі боротьби зі злочинністю та профілактики правопорушень в Андрушівському районі на 2011-2015 роки в стінах Андрушівської районної бібліотеки бібліографом Люх О. Ю. спільно з інспектором Андрушівського відділення поліції Огір Оксаною Володимирівною для учнів 11-А та 11-Б класів місцевої Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 було проведено День інформації «Злочин та відповідальність». 


Під час цієї зустрічі одиннадцятикласники познайомилися з нормативно-правовими документами, де прописані права, обов’язки і відповідальність кожної людини, які були представлені на книжковій виставці «Жити за Законами держави». А завдяки правовій годині «Сторінками Кримінального кодексу України» інспектор поліції Оксана Володимирівна познайомила присутніх не лише зі статтями Кримінального кодексу України, а й вкотре наголосила, що кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося шістнадцять років. Особи, що вчинили злочини у віці від чотирнадцяти до шістнадцяти років, підлягають кримінальній відповідальності лише за умисне вбивство(статті 115-117), посягання на життя державного чи громадського діяча, працівника правоохоронного органу, хуліганство (тощо).
     Завдяки своїй високій правовій свідомості, грамотності, відповідальності, неповнолітні продемонстрували культуру і обізнаність  прав, обов’язків і відповідальності кожної  людини під час проведеної правової вікторини «Правовий ерудит».

Немає коментарів:

Дописати коментар