середу, 26 квітня 2017 р.

                                          Година - застереження 
                                  "Атомне століття раною горить"


  Чорнобиль - невелике місто розташоване на березі Київського водосховища між річками Уж та Прип'ять, місто, що потопає в зелені лісів. Це було місто - сад. 
    26 квітня 1986 року о 1 годині 24 хвилині в 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС пролунали послідовно два вибухи, які сповістили весь світ, що відбулася трагедія минулого століття. Сталася потужна техногенна катастрофа на атомному об'єкті.
     В районній дитячій бібліотеці 26 квітня відбулася година - застереження "Атомне століття раною горить". Були запрошені учні 8 класу ЗОШ №1. Школярі дізналися про героїв - чорнобильців, які боронили від атомного жахіття не лише
рідну землю, а й все людство, про працівників атомної станції та пожежників, що гідно виконали свій обов'язок, жертвуючи власним життя та здоров'ям.

      Цей день увійшов у історію, як день однієї з найстрашніших трагедій, як незагоєна рана на тілі України. Минуло 31 рік пекучого болю для багатьох українських родин. 

      Чорнобиль....Нині це слово знає весь світ. Чорнобиль - це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.









Немає коментарів:

Дописати коментар